Onthaalvoormiddag Biest
Onthaalvoormiddag Jager

Beste ouders, je kleuter is 2 jaar en 6 maanden en nu mag zij/hij voor het eerst naar de kleuterklas, weg van mama en papa. Dit is een hele aanpassing, zowel voor de kleuter als voor de ouders. We willen jullie daarbij graag helpen!
Kom gerust enkele weken vooraf een bezoekje brengen aan onze school en de peuterklas.

Neem er voldoende tijd voor, zo kunnen jullie zien hoe gelukkig de allerkleinsten zich voelen met zoveel vriendjes samen. Het is er gezellig in alle hoekjes: baantje glijden, knus in een hoekje met een boekje of spelen in de zand- en watertafel. Kortom ze leren er op een speelse wijze allerhande begrippen. En de nieuwe juf zal natuurlijk proberen die belangrijke stap voor je kleuter zo aangenaam mogelijk te maken.

Onze school telt 4 kleuterklassen op de Biest en 4 kleuterklassen op de Jager. Het is een katholieke basisschool. De waarden van vriendschap, genegenheid, mededeelzaamheid komen vaak aan bod. Er is een muzische sfeer in onze school: zo krijgen de kleuters de gelegenheid om op een creatieve manier hun terrein te verkennen en weer te geven.

De kleutertjes kunnen ’s middags een warme maaltijd of soep krijgen. Er is opvang voorzien van 07.00 tot 08.30 uur en van 16.00 tot 18.15 uur. Op woensdag van 11.30 tot 18.15 uur. Op vrijdag van 15.00 tot 18.15 uur.

Beste ouders, aarzel niet om ons een bezoekje te brengen (graag na telefonische afspraak): 056 60 39 41 (VBS Biest en directie), 056 60 41 11 (VBS Jager) of mail directie.biestjager@ko-dewegwijzer.be Of kom gerust naar de onthaaldagen. Onze school staat altijd voor jullie open. Jullie zijn er van harte welkom!

  • inschrijven voor het schooljaar 2024 – 2025: KLIK HIER
  • Sinds het schooljaar 2022-2023 dienen ouders digitaal in te schrijven via het platform van de stad Waregem. Deze procedure is dezelfde voor ALLE Waregemse scholen. Meer informatie hierover vindt u in deze folder (klik op de link): INSCHRIJVEN IN HET BASISONDERWIJS of op de website van Stad Waregem: https://www.waregem.be/welkominhetbasisonderwijs
    Voor het schooljaar 2024-2025 zijn de kinderen van het geboortejaar 2022 aan de beurt.
  • capaciteitsbepaling en voorrangsregeling inschrijvingen 2022 – 2023KLIK HIER

Bereken de instapdatum voor je kleuter. KLIK HIER.

Hoe bereid je kinderen voor op die belangrijke scharnierpunten van hun schoolcarrière?
Elke overstap, of het nu naar de kleuterklas, het eerste leerjaar of het secundair is, zorgt voor vragen en onzekerheden.
Niet elke leerling gaat even makkelijk om met verandering of is in staat tot het maken van een bewuste keuze. Maar ook ouders zitten met vragen, zorgen.
Met ons team proberen we de kinderen en jullie, als ouders, hierbij optimaal te begeleiden. Ook deze reportages van TV Klasse geven reeds een beeld van de overstap.

  • Naar de kleuterschool – overstap 1: KLIK HIER
  • Naar het eerste leerjaar – overstap 2: KLIK HIER
  • Naar het secundair – overstap 3: KLIK HIER

De eerste stap naar de kleuterschool? Klik bovenaan bij ‘inschrijven’ of ‘contact’. We helpen je graag verder.

Naar het eerste leerjaar? Doorheen het schooljaar gaan de kinderen uit de 3de kleuterklas meermaals naar het 1ste leerjaar. A.d.h.v. fijne activiteiten maken ze op die manier reeds kennis met het 1ste leerjaar.

Naar het secundair? Onze 6de-klassers krijgen naast de tips en hulp in de klas, een uitgebreide lessenreeks rondom hun ‘stap naar het secundair’. Ouders krijgen info op een ouderavond. En met de klas bezoeken we 4 secundaire scholen uit de buurt