Kleuteryoga

 

Onze school kiest er heel bewust voor om op wekelijkse basis kleuteryoga in het activiteitenrooster in te passen. Een juf, die een specifieke vorming gevolgd heeft en zodoende expertise heeft opgebouwd, brengt alle kleuters in contact met yoga. We zijn ervan overtuigd dat kleuteryoga een grote meerwaarde kan brengen in het nog prille leventje van elke kleuter en wel om een aantal redenen. Kinderyoga is een fijne manier om zowel te bewegen als om zich te ontspannen. Zich ontspannen is juist dat waar kinderen steeds vaker behoefte aan hebben. Leren voelen wat er in je lichaam gebeurt, naar binnen gaan met de aandacht, waardoor je emotionele rust krijgt. Dat stimuleert de parasympaticus (hersenverbindingen), wat maakt dat de kinderen kunnen aarden, zich opnieuw opladen en herbronnen.

Bij yoga met jonge kinderen gaat het hier vooral om het ontdekken, bewegen en fantaseren. Spelenderwijs ontdekken de kinderen yoga door middel van spelletjes, liedjes en oefeningen waarbij volgende onderdelen aan bod komen:

Ontspanning, ademhaling, lichaamscontact en massage, aandacht en concentratie, het stimuleren van de zintuigen, lichaamsbewustzijn en beweging, motorische ontwikkeling.