Pesten: niet, nooit, nergens!

 

Pesten slaat wonden, diepe wonden… VBS Biest-Jager kiest voor respect!

 

Meer dan 30 000 jongeren worden jaarlijks in Vlaamse scholen op intense wijze gepest. De menselijke schade is enorm. Dit geldt zeker voor het slachtoffer, maar even goed voor de dader en de directe omgeving. Wij willen dat dit stopt en dat erger wordt voorkomen, dus ook op met onze school VBS Biest – Jager bekennen we kleur tegen pesten!

 

In 2009 werd onze basisschool ‘zilveren winnaar’ van de tiende pesten-dat-kan-niet-prijs. Deze werd uitgereikt in aanwezigheid van o.a. toenmalig Minister van Onderwijs en Vorming Frank Vandenbroucke, Gie Deboutte en professor Peter K. Smith.

 

VBS Biest-Jager werd door de jury in de bloemetjes gezet als ‘zilveren winnaar’. Zij appreciëren – naast onze duurzame aanpak en de integratie in het schoolwerkplan en pedagogisch project – ook de participatie en betrokkenheid vna leerkrachten, leerlingen, ouders en externen. Het ideale samenspel tussen preventie en remediëring. De creatieve, speelse aanpak van de diverse initiatieven en onze aandacht voor (zelf)evaluatie.

 

We voelen ons vereerd met deze erkenning en zien het als een motivatie om de ingeslagen weg verder te volgen en ons ‘anti-pest-project’ nog beter uit te werken… omdat we het erg belangrijk vinden dat alle kinderen zich goed voelen op onze school!